Новини

NYT: Рішення Трампа заморозити допомогу Україні викликало плутанину в Білому домі та Пентагоні

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Пресслужба президента України

Рішення президента США Дональда Трампа «заморозити» військову допомогу Україні після розмови з президентом Володимиром Зеленським призвело до конфліктів та плутанини серед чиновників Білого дому та Пентагону. Про це пише The New York Times.

Видання повідомляє, що в. о. голови апарату Білого дому Мік Малвейні став ключовою фігурою при передачі вимог Трампа про заморожування допомоги Україні. Це рішення викликало серйозні розбіжності серед топчиновників Білого дому.

«Протистояння вищих радників Трампа з національної безпеки його рішенням щодо України було більш інтенсивним, ніж говорили раніше», — пише газета. Повідомляється, що міністр оборони Марк Еспер і держсекретар Майкл Помпео на секретному засіданні в Овальному кабінеті намагалися переконати Трампа в тому, що розморожування допомоги Україні піде на користь США, але не змогли.

Провідні юристи Управління з питань бюджету, Білого дому та Міністерства юстиції розробили аргумент, що раніше не розголошувався публічно, про роль Трампа як головнокомандувача, яка дозволить йому одноосібно прийняти рішення щодо замороження без схвалення Конгресу. «Рішення Трампа призвело до конфліктів у вищих ешелонах і супроводжувалося плутаниною в Білому домі та Пентагоні», — йдеться в статті.