Новини

Волонтерка Звіробій подала заяву на голову ДБР Трубу за підробку документів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Facebook / Маруся Звіробій

Волонтерка та доброволець Олена Біленька, відома як Маруся Звіробій, подала заяву на голову Державного бюро розслідувань Романа Трубу за службове підроблення документів. Про це Звіробій повідомила на брифінгу після допиту в ДБР у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському.

«Сьогодні ми подали заяву на пана Трубу. У нас є підозра, що він вводить в оману суддів, тому що до мене додому прийшли з ухвалою з Печерського суду. А якщо центральний апарат ДБР має до мене якісь претензії, то вони мали прийти з ухвалою Шевченківського суду. Тому відповідні заяви ми залишили сьогодні в ДБР, хотілося б пояснення з цього приводу», — наголосила Звіробій.

Адвокат Андрій Писаренко уточнив, що була подана заява про вчинення кримінального правопорушення за статею 366 — службове підроблення керівником ДБР Романом Трубою.

Санкція статті передбачає покарання штрафом до пʼятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова наголосила, що в ухвалі від Печерського суду немає ніякої змови, а це нормальна практика для бюро: «Юридична адреса ДБР — це вулиця Грушевського, що належить до Печерського району. Тому це абсолютно нормальна практика. Тут немає змови або ексклюзивного випадку».

Що сталося?

26 жовтня 2019-го президент Володимир Зеленський здійснив візит у Золоте Луганської області та провів зустріч із добровольцями. Спілкування з добровольцями було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

Поведінка президента дуже обурила волонтерку Марусю Звіробій та депутатку Софію Федину («Європейська солідарність»), які того ж дня записали та виклали у Facebook відео, в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.