Новини

В Офісі президента заперечили зустріч Зеленського з бізнесменом Кисліним у США

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Фото УНІАН

Офіс президента заперечив зустріч Володимира Зеленского під час візиту в Нью-Йорк на 74 Генеральну асамблею ООН з американським бізнесменом українського походження Семом Кисліним. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Інформація про зустріч, надана російським виданням разом з українською програмою «Схеми», є фейком», — заявили агентству в Офісі президента.

Про що йдеться?

8 жовтня The Insider опублікував матеріал про те, що Зеленський мав зустріч з Кисліним під час поїздки до США. 25 вересня, під час офіційного візиту президента Зеленського, в районі готелю «Паркер» пройшли дві зустрічі: одна — безпосередньо в готелі, інша — в сусідньому будинку, в ресторані «Російська чайна». У першій, офіційній, брав участь сам Зеленський і ще кілька десятків людей. Друга, неофіційна, пройшла в більш вузькому колі, і Зеленського на ній представляв керівник Офісу президента Андрій Богдан. Судячи з фотографій і свідчень двох незалежних одне від одного джерел, Сем Кислін як мінімум був присутній у місці проведення першої зустрічі і був організатором та учасником другої.

Журналісти зазначили, що Сем Кислін — підприємець, який тісно співпрацює з українською та російською організованою злочинністю. Також ЗМІ повідомляли, що Кислін причетний до відмивання грошей під час антикорупційних розслідувань у справі експрезидента України Віктора Януковича.

The Insider опублікував фото, на якому видно, як людина, схожа на Зеленського, виходить з готелю «Паркер» разом з учасниками зустрічі. Два джерела підтвердили, що чоловік у червоному жилеті (його обличчя на фото не потрапило) — саме Сем Кислін.

theins.ru

За даними видання, друга зустріч відбулася «у вузькому колі, в конспіративній обстановці». «Це була просто зустріч з бізнесу, інвестицій зі США в Україну і, навпаки, інвестицій українців у нерухомість у США, — пояснює джерело The Insider — Сем Кислін зводив людей, говорив, що тобі треба поговорити з тим-то, а тобі з тим-то, мої пропозиції слід надсилати такій-то людині».