Ізраїльські науковці вперше «виростили» мʼясо на Міжнародній космічній станції
- Автор:
- Люся Зеленко
- Дата:
iStock / Getty Images Plus
Ізраїльська харчова компанія Aleph Farms оголосила, що вперше успішно «виростила» мʼясо на Міжнародній космічній станції. Про це компанія повідомила у своєму Twitter.
«Це крок уперед до мети компанії створити екологічно чисте мʼясо без забою,» — заявили там. М’ясо «виростили» на відстані 399 кілометрів від будь-яких природних ресурсів.
Як це працює?
Дослідники взяли клітини в корови, а на космічній станції за допомогою 3D-біопринтера науковці відтворили з клітин м’язові тканини. Збагативши тканини поживними речовинами, науковці помістили їх у середовище, що імітує внутрішню частину тіла корови. Там тканини «виросли» до розміру повноцінного стейка.
Мʼясом, створеним у космосі, вже можна годувати космонавтів під час довготривалих космічних місій, а також населення Землі, що потребує їжі. Директор компанії Aleph Farms Дідьє Тубія заявив, що заводське господарство «втратило звʼязок із твариною», і що «вирощування беззабійних стейків є найкращою альтернативою використанню мʼяса корів». У Aleph Farms припускають, що їхню продукцію можна буде купити через 3—4 роки.
- До 2050 року людству доведеться кардинально змінити способи приготування продуктів, а також перейти на генетично модифіковану їжу.
- У США понад 160 тисяч осіб підписали петицію, у якій просять McDonaldʼs зробити вегетаріанське меню.