Новини

«США хочуть чесності». Трамп каже, що обговорював телефоном із Зеленським корупцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп заявив, що обговорював телефоном із президентом Володимиром Зеленським корупцію. Він обійшов питання про можливий тиск на Україну щодо розслідування проти сімʼї колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку Трамп заявив, що говорити про корупцію дуже важливо, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми хочемо чесності від тієї країни, з якою ми маємо справу. Я вважаю, що з новим президентом ви побачите набагато більше чесності. Це те, чого ми очікуємо. Ми підтримуємо цю країну, ми хочемо, щоб вона була чесна [...]. Якщо ми не говоримо про корупцію, чому ми будемо давати гроші країні, у якій є корупція», — зазначив президент США.

Про що йдеться?

Напередодні видання The Washington Post та The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, опрацьовуючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна витлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена, прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.