Новини

МОЗ проведе аудит звітності Національного інституту раку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Гонтар Володимир / УНИАН

Міністр охорони здоровʼя Зоряна Скалецька підписала наказ про проведення аудиту всієї звітності Національного інституту раку.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Управління внутрішнього аудиту МОЗ під контролем Скалецької буде проводити аудит з 1 січня до 20 вересня 2020 року. На цей час керівництво інституту зобовʼязане надати всю необхідну інформацію, документи та доступ до баз даних і створити належні умови для аудиторської групи.

До 8 жовтня аудиторська група повинна надати міністру докладний звіт, після якого МОЗ доповість про ситуацію на Комітеті з питань здоровʼя нації Верховної Ради.

«У разі виявлення зловживань і підтвердження інформації правоохоронних органів, позиція міністерства буде жорсткою в рамках закону. Команда міністерства має нульову толерантність до корупції та інших злочинів», — сказано в повідомленні.

Сама Скалецька написала в Facebook, що нещодавно вона зустрічалася із журналісткою Яніною Соколовою, яка лікувалася від раку, і та розповіла їй про особливості інституту.

«Далі я отримала повідомлення від СБУ та доповідну від МВС. І, як більшість українців, побачила «кіно». Жахливе та принизливе для всього медичного співтовариства», — додала вона.