Новини

У США суд виправдав ексрадника Обами, якого звинувачували в приховуванні роботи на Януковича

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Суд присяжних у Вашингтоні визнав невинуватим колишнього радника президента Барака Обами Грега Крейга за звинуваченнями про брехню щодо роботи на експрезидента України Віктора Януковича. Про це повідомляє Reuters.

<p>Процес над Грегом Крейгом у США розпочався в середині серпня. Його звинувачували в приховуванні роботи на проросійську владу в Україні у 2012 році. Звинувачення стосуються діяльності, якою він та його юридична фірма Skadden, Arps, Slate, Meagher &amp; Flom займалися в Україні. Зокрема, юристів наймали для оцінки діяльності Юлії Тимошенко на посаді премʼєр-міністра, що пізніше стало частиною кримінальної справи проти неї. За даними слідства, Крейг отримав за свою роботу не менш ніж $4 млн, але не повідомив про це Міністерству юстиції, чим порушив закон про реєстрацію іноземних агентів.</p>

«Я хочу подякувати присяжним за те, що вони винесли справедливе рішення. Мені дуже пощастило отримати підтримку люблячої сімʼї та багатьох вірних друзів, які були непохитними під час цього випробування», — заявив Крейг.

Прокуратура просила для Крейга 5 років увʼязнення. Після рішення присяжних там відмовилися коментувати справу.