Новини

Медведчук і Рабінович відвідали в «Лефортово» українських політвʼязнів Клиха та Карпюка

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Синиця Олександр / УНІАН

30 серпня до московського слідчого ізолятора «Лефортово» прибули кум Путіна і голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук і співголова ОПзЖ Вадим Рабінович. Вони відвідали українських політвʼязнів Миколу Карпюка та Станіслава Клиха. Про це повідомляє «112-Україна».

«Ми приїхали виправити деякий моменти, можливо, чим-небудь допомогти, а далі ми навіть не хочемо на цю тему говорити з однієї простої причини — чим менше на тему звільнення говориш, тим швидше люди будуть вдома», — сказав у коментарі Рабінович.

Також він додав, що привезли українцям сало з хлібом, і завірив, що Клих і Карпюк почуваються добре.

«Ми зустрічалися з Миколою Карпюком і Станіславом Клихом. Ми подивилися, в якому вони стані. Хочу вам розповісти секрет, який розповідати не можна, але я розповім: ми привезли їм полтавське сало, підкопчене сьогодні вночі на соломі, з українським хлібом, усе це розрізали, мені аж самому захотілося. Повірте мені, вони дуже були раді такому подарунку зі своєї землі. Віктор Володимирович привіз ще Клиху цукерки, від матері лист. Ми з ними поспілкувалися. Я думаю, що хлопці в нормальній формі, добре виглядають, оптимістично налаштовані», — зазначив Рабінович.

Зі свого боку Віктор Медведчук зауважив, що найближчим часом очікуються хороші новини щодо обміну полонених.

«Справді це питання серйозно просунулося, і тому це все дає впевненість у тому, що найближчим часом цей обмін відбудеться, і в цей обмін буде включено тих людей, зокрема з приводу заільнення яких ми тривалий час порушували питання. І ми сьогодні були раді їх побачити, вони були раді отримати привіт з України, від родичів», — розповів Медведчук.

Раніше керівник правозахисної групи «Агора» Павло Чіков повідомляв про те, що у «Лефортово» не допустили адвокатів незаконно засуджених українців Володимира Балуха і Олександра Кольченка — Ольгу Дінзе та Світлану Сидоркіну.