Новини

Ексочільницю НБУ Гонтареву знову викликають на допит у справі Курченка. Генпрокурор заявив про вручення їй підозри

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

National Bank Of Ukraine / Flickr

Колишню очільницю Національного банку Валерію Гонтареву знову викликають на допит у справі бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Справа Курченка

  • Олігарха Сергія Курченка підозрюють у створенні злочинної організації та легалізації доходів із січня 2010 року до лютого 2014 року (за президентства Януковича). Йдеться про незаконне заволодіння майном Національного банку, компаній «Укрнафта», «Укргазвидобування», Реал Банку і Брокбізнесбанку. Генпрокуратура оцінює збитки від злочинів Курченка в 14 млрд грн.

Повістка на допит опублікована на сайті Генеральної прокуратури.

Гонтареву мають допитати як підозрювану. Її чекають у ГПУ 12 серпня о 13:30.

Ексглаву НБУ підозрюють за двома статтями КК: ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Гонтарева, ексзаступник глави адміністрації президента Олексій Філатов і співвласник інвестгрупи ICU Костянтин Стеценко викликані в ГПУ для вручення підозр у справі про розкрадання 150 млн грн при угоді Аграрного фонду та одного з банків (частина справи Курченка).

«Підозру отримує людина, яка безпосередньо ставила свій підпис на документах... пан Стеценко — це заступник групи ICU, Гонтарева як керівник ICU і пан Філатов, який як адвокат обслуговував цю угоду», — сказав Луценко.

На сайті ГПУ проте вказано, що Гонтарева, Філатов, Стеценко викликані на допит 12 серпня як підозрювані.