Новини

Financial Times: У «Газпромі» панікують через зволікання Данії з видачею дозволу для «Північного потоку — 2»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Stefan Sauer / picture alliance via Getty Images

Зволікання Данії з видачею дозволу на прокладення у її територіальних водах газопроводу «Північний потік — 2» ставить під загрозу його вчасний запуск, пише Financial Times.

У російському «Газпромі», який є головним акціонером «Північного потоку — 2», занепокоєні таким станом речей. «Це викликає занепокоєність або навіть паніку», — сказав виданню співрозмовник, близький до «Північного потоку — 2», коментуючи ситуацію з дозволом Данії.

Датське енергетичне агентство вже декілька місяців розглядає заявки на різні маршрути газопроводу, але поки жоден із них не погодило. Один зі співрозмовників видання наголошує, що таке рішення Данія має ухвалити не пізніше серпня, бо інакше запуск «Північного потоку — 2» не відбудеться до кінця 2019 року, як це заплановано.

Як пише видання, голова ради директорів «Газпрому» Іван Зубков минулого тижня повідомив, що у компанії очікують видачі дозволу від датської влади у жовтні. Це дозволить завершити будівництво основної частини газопроводу до кінця поточного року.