Новини

«Кремль знущається з тих, хто повернув їх у ПАРЄ». Україна засудила насильство російських силовиків на мітингу в Москві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Sergei Bobylev \ TASS via Getty Images

Міністерство закордонних справ України засудило насильство проти учасників масштабної акції протесту, яка відбулася 27 липня в центрі столиці Росії на підтримку реєстрації незалежних кандидатів на вибори до міської думи Москви. Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Такими системними порушеннями фундаментальних свобод і прав людини — на свободу висловлювань та мирний протест — Кремль відверто знущається з тих європейських держав і політиків, які нещодавно дозволили російським представникам повернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи. Для нас очевидним є те, що Росія не належить до демократичної спільноти, а є державою-парією [тією, яку зневажають]», — заявили у МЗС.

Відомство засудило репресії, до яких вдався Кремль, та очікує на таке ж рішуче засудження дій російської влади з боку інших представників європейської й євроатлантичної спільнот.

«Варварське побиття власних громадян, численні арешти та затримання, застосування штучних і дискримінаційних передвиборчих фільтрів, покликаних забезпечити участь у виборах виключно «зручних кандидатів», доводить неспроможність російської влади забезпечити демократичне волевиявлення, демонструє її страх перед реальною політичною конкуренцією», — йдеться у заяві.