Новини

Для колонізаторів Марса пропонують створити банк сперми. Це дозволить NASA відправляти на планету тільки жіночі екіпажі

Дата:

Wikimedia Commons

Для колонізаторів Марса можуть створити банк сперми. Це дасть можливість жіночим екіпажам астронавтів розмножуватися в космосі без допомоги чоловіків, пише The Guardian.

На щорічній зустрічі Європейського товариства репродукції людини та ембріології у Відні були представлені дослідження, які показали, що заморожені зразки сперми, які зазнали впливу мікрогравітації, зберігають ті самі характеристики, що і зразки, які зберігаються на землі. Вчені досліджували сперматозоїди від 10 здорових донорів і дійшли висновку, що «можливість створення банку сперми людини за межами Землі існує» і «це допоможе заселити нові світи».

Британський астронавт Хелен Шарман повідомила на конференції про доповідь NASA щодо більшої ефективності одностатевих екіпажів, оскільки у них «найкраща згуртованість команди».

«Дослідження показують значне зниження рухливості свіжого зразка сперми людини. Але поки немає даних про вплив гравітаційних відмінностей на заморожені людські гамети, і незрозуміло, в якому стані вони можуть бути перенесені з Землі у космос», — заявила автор дослідження Монтсеррат Боада з Dexeus Womenʼs Health.