Новини

Журналіст «Голосу України» обізвав спортсмена Беленюка «негром». Видання вибачилося, спортсмен порадив «вилазити з печер»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Facebook / Zhan Beleniuk

Офіційний вісник Верховної Ради «Голос України» вибачився за висловлювання власного кореспондента Василя Чепурного, який образив члена виборчого списку партії «Слуга народу» Жана Беленюка.

Про що йдеться?

Чепурний на власній сторінці у Facebook розмістив допис, у якому назвав чемпіона світу з греко-римської боротьби Жана Беленюка «негром». «Експеременти над українцями тривають. Дали зека — вибрали президентом. Дали єврея-клоуна — вибрали президентом. Зараз дають негра в депутати — точно виберуть (Жан Беленюк — десятий номер у списку партії Зеленського «Слуга народу»)», — написав Чепурний. Пізніше журналіст видалив це повідомлення.

Детектор медіа

Що про це думають у редакції «Голосу України»?

У самій газеті зазначили, що не поділяють думку щодо упередженого ставлення до осіб, «базованого на расовій, національній чи релігійній приналежності». «В. Чепурний, без зазначення місця роботи, оприлюднив на приватній сторінці у соціальній мережі Facebook бузувірську позицію щодо результатів виборів президента та майбутніх парламентських перегонів, яка не має нічого спільного з редакційною політикою «Голосу України», — зазначили у виданні.

Однак видання принесло вибачення за висловлювання свого кореспондента. «Редакція розглядає питання доцільності перебування В. Чепурного на займаній посаді», — йдеться у заяві.

Реакція Беленюка

Спортсмен порадив журналісту «вилазити з печер». «Деяким добродіям, особливо котрі називають себе журналістами, потрібно потроху вилізати з печер 🙂 а то засиділися, а на дворі 21 століття...» — написав спортсмен.