Новини

Зеленський вимагає від Баканова звіту за два тижні роботи СБУ. Мова йшла про контрабанду та запит суспільства на справедливість

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Адміністрація Президента України

Президент Володимир Зеленський вимагає від першого заступника голови Служби безпеки Івана Баканова звіту про виконану роботу відомства за два тижні. Він зустрівся з Бакановим в Адміністрації президента й обговорив з ним проблему контрабанди, а також питання про швидке «перезавантаження СБУ». Про це повідомляє прес-служба АП.

«Ми зараз говоримо не про наші особисті взаємини, а про дуже серйозну відповідальність перед народом України. Ти — виконувач обов’язків голови СБУ. Я дуже хочу, щоб не тільки я поважав тебе як товариша, а щоб тебе поважав народ України. У нас дуже мало часу, щоб провести перезавантаження СБУ. Нам потрібні реальні кримінальні справи. Треба розібратися з контрабандою», — заявив Зеленський.

Він також зазначив, що зараз в українського суспільства є «запит на справедливість» і необхідно показати реальну роботу відомства.

Баканов відповів, що докладе всіх зусиль для виконання доручень президента, а також для боротьби з тіньовою економікою та контрабандою. Він також додав, що має намір культивувати в лавах Служби безпеки «людські цінності».

«Ми завжди казали один одному правду, не давали казати неправду іншим. Ми ніколи не крали, не давали красти іншим і завжди залишалися людьми. Мені здається, що пріоритетом роботи СБУ мають бути такі цінності. За будь-яких обставин ми маємо залишатися людьми», — сказав Баканов.

Після зустрічі з президентом на брифінгу Баканов заявив, що «більше не буде ніяких «кришуючих», ніяких «смотрящих» ні за якими бізнесами та тіньовими угодами. Наше завдання — вивести тіньовий бізнес. Тому що саме він є кормовою базою для корупції».

Баканов додав, що СБУ більше не буде «оглядатися ні на які прізвища» і почне активно діяти в рамках закону.