Новини

У Держдепі США пояснили, чому відкликали посла США в Україні Йованович

Автор:
Олена Мельник
Дата:

U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Flickr

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки підтвердили, що посол США в Україні Марія Йованович завершує свою трирічну каденцію в Києві. Це було заплановане рішення і дата відʼїзду дипломата узгоджується з передачею президентської влади в Україні.

Про це йдеться у відповіді офіційного представника Держдепу на запит власного кореспондента Укрінформу.

«Посол Йованович завершує свій трирічний дипломатичний термін у Києві в 2019 році, як і планувалося. Команда в Посольстві США в Києві, а також у Вашингтоні продовжує тісно співпрацювати з українським урядом та громадянським суспільством для зміцнення нашого партнерства», — зазначили в зовнішньополітичному відомстві США.

Раніше «Дзеркало тижня» з посиланням на американські дипломатичні джерела повідомило, що надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович 20 травня завершує роботу на цій посаді. За даними видання, Йованович терміново відбула до Вашингтона для консультацій. 11 травня посол повинна повернутися в Україну. До призначення нового глави дипломатичної місії в Україні після 20 травня його обовʼязки буде виконувати тимчасовий повірений, кандидатуру якого, як зазначило видання, поки не визначили.