Новини

У Раді відбулася перепалка між Парубієм та Купрієм. Нардеп виривав у спікера мікрофон і розкидав папери

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Під час засідання Погоджувальної ради між головою парламенту Андрієм Парубієм та народним депутатом Віталієм Купрієм (позафракційний) стався конфлікт.

Коли спікер Верховної Ради оголошував порядок розгляду питань під час пленарного тижня і нагадував парламентарям про перший закон, що стоїть на порядку денному — закон про мову, до нього підійшов Купрій. Нардеп хотів порушити питання щодо розпуску парламенту, він почав виривати у спікера мікрофон і розкидати документи, які лежали на столі. Зрештою, за кілька хвилин сутичка припинилась. Після чого Парубій закликав депутатів дотримуватися законодавства України.

«Ми бачимо, що емоції ще не стихли після президентських виборів, і голова міжфракційного обʼєднання в підтримку Зеленського, на жаль, демонструє повну зневагу до закону, до парламенту, що є неприйнятним. Бо коли ми йдемо на вибори і говоримо, що закон один для всіх, він є одним законом для всіх, і коли хтось думає, що можна проводити роботу в парламенті чи поза парламентом, зневажаючи і порушуючи український закон, той глибоко помиляється і ставить себе за межі закону», — сказав Андрій Парубій після конфлікту.