Новини

У ПриватБанку заявили, що судове рішення не вплине на його роботу

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Vincent Mundy / Bloomberg via Getty Images

Рішення Окружного адміністративного суду Києва про незаконність націоналізації ПриватБанку не вплине на роботу фінустанови. Про це повідомила глава прес-служби банку Інна Музичук.

«Головне — рішення суду першої інстанції не набуло чинності та буде оскаржено. І в жодному разі не вплине на роботу банку», — написала вона.

Музичук зазначила, що банк не бере участі у судовому процесі та у будь-якому випадку буде продовжувати свою роботу в країні, «як це було завжди, всі 27 років існування банку».

Вона також нагадала про те, що Нацбанк і Міністерство фінансів оскаржать рішення суду і процитувала слова заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

«Рішення про виведення неплатоспроможного ПриватБанку за участю держави приймалось відповідно до норм діючого законодавства, було підтримане РНБО та урядом України з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян. Законність рішень очевидна та зворотна процедура у цьому питанні неможлива, адже для цього немає ні правових, ні економічних підстав», — написала Музичук.