Новини

Суддя Санін: Рішення про незаконність націоналізації ПриватБанку може стати підставою для позовів проти конкретних осіб

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Рішення Окружного адмінсуду про незаконність націоналізації ПриватБанку цілком може стати підставою для нових позовів проти конкретних осіб, які приймали ключові рішення про націоналізацію. Про це theБабелю заявив суддя-спікер Окружного адмінсуду Богдан Санін.

«Якщо говорити з юридичної точки зору, ініціювання будь-яких інших судових процесів цілком ймовірно і це матиме наслідки. Але вони залежатимуть він юридичної позиції та цілі», — зазначив Санін.

Він додав, що рішення у справі про націоналізацію ПриватБанку набуде чинності або після рішення апеляційного суду, або якщо не буде подана апеляційна скарга.

У цілому, рішення закрите та не підлягає оприлюдненню.

«Ви не матимете можливості ознайомитися з текстом рішення з двох причини. Перша причина — таке рішення зʼявляється не відразу, а протягом певного часу. І друга причина, а в цій ситуації вона головна, це рішення прийнято в закритому режимі, на закритому судовому засіданні, тому доступ до цього рішення буде закритий. У звʼязку з цим інформацію ви можете дізнатися безпосередньо у учасників справи», — сказав Санін.

У суді також сказали, що Нацбанк і Кабмін не надали достатніх доказів неплатоспроможності ПриватБанку.

«Таке рішення ухвалено в звʼязку з тим, що відповідачі не довели правомірність віднесення банку до неплатоспроможного. Суд задовольнив позивні вимоги в повному обсязі, зокрема визнано протиправним та скасовано договір купівлі-продажу банку від 2016 року», — зазначив суддя-спікер.