Новини

Адвокат: Обвинувачений у «справі Хізб ут-Тахрір» політвʼязень Джеппаров сидить в одній камері з хворими на СНІД та туберкульоз

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Джеппарова Зарина / Facebook

Обвинувачений у «справі Хізб ут-Тахрір» політвʼязень Арсен Джеппаров, якого утримують в Ростовському СІЗО, перебуває в одній камері з хворими на СНІД і туберкульоз. Про це написав у Facebook адвокат політвʼязня Айдер Азаматов. Він повідомив, що надіслав скаргу на умови утримання до генеральної прокуратури Росії та заяву на імʼя російського омбудсмена.

«Сьогодні надіслав низку скарг до Генеральної прокуратури Росії, в Прокуратуру Ростовської області, в Громадську спостережну комісію (ГСК) в Ростові-на-Дону та Ростовській області, в ГУ ФСВП в Ростовській області і заяву на імʼя уповноваженого з прав людини в РФ Москалькової Т. Н. щодо ситуації з Арсеном Джеппаровим, якого наразі утримують у СІЗО-1 м. Ростова-на-Дону в нелюдських умовах з громадянами, які, за словами самого Арсена, мають захворювання ВІЛ, СНІД, туберкульоз та інші важкі форми», — заявив Азаматов.

Адвокат Джеппарова сподівається, що порушені права українського політвʼязня будуть відновлені хоча б у СІЗО і його переведуть в камеру з нормальними умовами утримання.

Що таке «Хізб ут-Тахрір»?

Міжнародна ісламська політична організація, заснована в 1953 році у Східному Єрусалимі. Вона виступає за відновлення справедливого ісламського способу життя та ісламської держави (халіфату). У Росії ця організація визнана терористичною і заборонена з 2003 року.