Новини

Вночі: Японія продовжила санкції проти Північної Кореї, директор Twitter заробив 140 центів за 2018 рік, а Мадонна виступить на «Євробаченні» за $1 млн

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Xiquinho Silva / Flickr

Японія продовжила санкції проти Північної Кореї

Японія продовжила ще на два роки свою заборону на торгівлю, доступ до портів та інші обмеження проти Північної Кореї. Рішення ухвалив Кабінет міністрів країни 9 квітня. Ці заходи є частиною односторонніх санкцій Японії, введених з 2006 року у відповідь на ядерні випробування КНДР і запуск балістичних ракет.

Директор Twitter заробив 140 центів за 2018 рік

Зарплата генерального директора компанії Twitter Джека Дорсі в 2018 році склала $ 1,4 .Дорсі відмовлявся від усіх прямих компенсацій і виплат протягом останніх трьох років — у 2015, 2016 і 2017 роках. У 2018-му він також відмовився від грошових винагород, крім зарплати в 140 центів — саме таке обмеження символів соцмережа використовувала з 2006 року. Цей ліміт у 2017 році підняли вдвічі (до 280 знаків), але поки невідомо, чи збільшиться в звʼязку з цим зарплата Дорсі.

У Лівії загинули півсотні людей

У результаті зіткнення військ Лівійської національної армії (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара та Уряду національної згоди загинула щонайменше 51 людина .Жертвами загострення збройного конфлікту в країні стали як військові, так і цивільні особи. ООН заявила, що в результаті останніх боїв близько 3,4 тис. осіб залишили територію, а служби порятунку не змогли дістатися до жертв і цивільних осіб.

Мадонна представить на «Євробаченні» нову пісню

Відома американська співачка Мадонна виступить на пісенному конкурсі «Євробачення» в ізраїльському Тель-Авіві за $1 млн. Під час концерту зірка виконає дві пісні — популярний хіт та нову композицію. Очікується, що новий сингл Мадонни буде містити політичні посили, через що організатори конкурсу і співачка не могли раніше дійти згоди. Зірку супроводжуватиме персонал зі 160 осіб. За виступ Мадонні заплатить мільярдер Сільван Адамс.