Новини

Ексрадник Папи і скарбник Ватикану отримав 6 років вʼязниці за сексуальне насильство над дітьми

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Lawrence OP / Flickr

В Австралії колишній головний радник Папи Франциска, 77-річний кардинал Джордж Пелл засуджений до шести років позбавлення волі за сексуальне насильство над двома хлопчиками з хору в Мельбурні в 1990-х роках. Про це повідомляє Reuters. Він також буде зареєстрований як сексуальний злочинець на все життя.

Пелл, який вперше зʼявився в суді без комірця католицького священика, не виявив жодних емоцій під час винесення вироку. Засідання тривало понад годину. Він наполягає на невинуватості і подав апеляцію, яку повинні розглянути в червні.

Злочини проти двох 13-річних хлопчиків сталися після недільної меси в кінці 1996 і на початку 1997 року в кімнаті і коридорі в соборі Святого Патрика в Мельбурні, де Пелл був архієпископом. Один з потерпілих помер у 2014 році. Інший потерпілий дав свідчення і був підданий перехресному допиту під час судового розгляду. Через свого адвоката він заявив, що йому поки важко заспокоїтися після вироку.

«Бути свідком у кримінальній справі нелегко. Я роблю все можливе, щоб тримати себе і свою сімʼю разом», — сказав він. Особу потерпілого не розкривають згідно з австралійським законодавством про захист жертв сексуального насильства.