Новини

Країни G7 та Світовий банк закликали Україну відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

China News Service / VCG via Getty Images

Посольства країн G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів. Відповідне повідомлення зʼявилося сьогодні у Twitter французького головування y групі послів G7 у Києві.

«G7 та Світовий банк закликають українську владу активізувати свої зусилля для забезпечення ефективності антикорупційних правових інститутів, включно з відновленням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення відповідно до принципів Організації Обʼєднаних Націй, Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського суду з прав людини», — йдеться в заяві.

Вони також закликали «знайти спосіб продовжити десятки розслідувань, завершення яких було поставлене під загрозу цією постановою».

«Нещодавнє скасування відповідальності за незаконне збагачення у Кримінальному кодексі — це значна поразка у боротьбі з корупцією в Україні. Це послабило вплив антикорупційної архітектури, включно з Вищим антикорупційним судом, який мав винести рішення щодо значної кількості справ про незаконне збагачення», — йдеться у заяві.