Новини

Сирія погрожує ударом по аеропорту Тель-Авіва і вимагає реакції Радбезу ООН

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

UN Geneva / Flickr

Сирія погрожує ударом по аеропорту Тель-Авіва, якщо Рада безпеки ООН не прийме заходів щодо Ізраїлю через недавню атаку на сирійські обʼєкти.

Про це заявив постійний представник Сирії в ООН Башар аль-Джаафарі на засіданні Радбезу, повідомляє сирійське агентство SANA.

Аль-Джаафарі заявив, що Дамаск має повне «законне право відповісти» Ізраїлю, і додав, що ізраїльські військові нанесли удари по аеропорту Дамаска не без участі ООН, а тому Радбез також повинен відповідати за наслідки.

«Агресія ізраїльтян проти Сирії ніколи не здійснювалася без необмеженої підтримки, що надається постійними членами ООН», — сказав він.

Представник Сирії в черговий раз зробив акцент на Голанських висотах, зазначивши, що вони є частиною арабської держави, а тому Ізраїль повинен залишити цю територію.

Голанські висоти є предметом суперечки між державами ще з 1967 року. ООН не визнає право Ізраїлю на повний контроль цієї території, як і право Сирії. Фактично Голанські висоти є лінією розмежування між Сирією та Ізраїлем, які де-юре перебувають у стані війни.