Новини

Американська мережа супермаркетів запатентувала технологію прослуховування покупців і продавців

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

NeONBRAND / Unsplash

Відома міжнародна мережа супермаркетів Walmart отримала патент на нову систему прослуховування для своїх роздрібних магазинів. Як зазначає The Verge, система прослуховування для супермаркетів може спричинити незручності як для покупців, так і для співробітників магазинів мережі.

Йдеться про систему аудіоспостереження «для захоплення й аналізу звуків у торговому центрі». Вона зможе, наприклад, за шурхітом пакетів визначити їх кількість у покупця, а також зіставити ці дані зі звуками сканування штрих-кодів, що може допомогти у боротьбі з крадіжками у магазинах.

При цьому система буде не просто засобом захисту від крадіжок, але й моніторингу взаємодії співробітників з клієнтами. Можливо, вона також відслідковуватиме, що клієнти говорять про продукти в режимі реального часу.

«Крім того, звукові датчики можуть записувати звук розмов між гостями і співробітником... Система може обробляти аудіозапис розмови, щоб визначити, чи вітає співробітник магазину відвідувачів», — йдеться в патентній заявці.

Найближчим часом Walmart не планує запускати цю систему в своїх роздрібних магазинах. При цьому поки невідомо, які заходи передбачені в системі для того, щоб зберегти конфіденційність розмов покупців у магазинах.