Новини

ЗМІ: Відомого київського бізнесмена таємно возили до адміністрації Порошенка

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Бізнесмен Вадим Столар кілька разів таємно побував в Адміністрації президента Петра Порошенка. Про це йдеться в матеріалі програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший») «Таємниця адміністрації президента».

Як повідомляють, протягом останніх трьох місяців журналісти тричі ставали свідками того, як впливовий столичний бізнесмен Вадим Столар відвідує Адміністрацію президента. При цьому для його візитів в Адміністрації йшли на певну конспірацію.

Наприклад, журналісти зʼясували, що увечері 14 листопада 2018 року для заїзду на територію Адміністрації президента Вадим Столар з паперами в руках біля воріт АП пересідав в спеціальний автомобіль, який на момент приїзду бізнесмена вже чекав його у дворі. При цьому номерні знаки цього автомобіля зареєстровані на інше авто, йдеться в розслідуванні.

Вивезли Столара через ті ж ворота Адміністрації президента, але пересадку бізнесмена в кортеж здійснили вже за квартал від АП. Після цього позашляховик, який завозив і вивозив Столара, повернувся в Адміністрацію вже через інші ворота.

Також повідомляють, що журналістам вдалося стати свідками двох інших випадків відвідування Столаром Адміністрації президента: у жовтні та грудні. В Адміністрації президента на запитання журналістів щодо мети візитів Вадима Столара відповіли, що президент не мав зустрічей з бізнесменом, але відмовилися повідомити, з ким саме Столар зустрічався.