Новини

Суд відпустив політтехнолога Володимира Петрова під домашній арешт

Дата:

Печерський районний суд Києва відпустив політтехнолога Володимира Петрова під домашній арешт до 28 січня 2019 року. Про це заявив суддя Олег Білоцерківець.

Суд відмовив у клопотанні прокуратури, яка просила для Петрова арешту з можливістю виходу під заставу в 48 млн грн.

Петрову заборонили залишати свій будинок у Київській області без дозволу слідчого або прокурора та спілкуватися з іншими фігурантами справи. Він також повинен здати закордонний паспорт.

Раніше Печерський суд заарештував на 60 днів блогера Олександра Барабошка з правом виходу під заставу в 3 млн грн.

Барабошка і Петрова затримали в один день — 29 листопада — за підозрою в організації секс-скандалу з заступником начальника відділу Департаменту захисту Національної економіки поліції Олександром Варченком.

ГПУ почала виробництво відразу за кількома статтями: завідомо неправдиве повідомлення про злочин; порушення таємниці листування, телефонних розмов, кореспонденції щодо працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обовʼязків; незаконний збір, зберігання і використання конфіденційної інформації.

На початку листопада 19-річна студентка Київського політехнічного інституту Наталія Бурейко у Facebook заявила про домагання і погрози з боку співробітника Нацполіції Олександра Варченка. За словами дівчини, вони познайомилися у соцмережі Тіндер, а коли вона відмовилася від інтимної зустрічі, Варченко нібито почав погрожувати їй та її родині та навіть прислав відрубані «курячі лапки» для залякування. Варченко все заперечив і заявив про провокації стосовно нього та його родини.

29 листопада, спілкуючись з журналістами, Бурейко спростувала своє авторство і сказала, що її акаунт у Facebook зламали невідомі.