Новини

Суд відпустив на свободу екс-керівника агрохолдингу «Мрія», якого шукали понад три роки. Поліція не вбачає підстав для арешту

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

МРІЯ Агрохолдинг

Шевченківський районний суд Києва відпустив під особисте зобовʼязання колишнього співвласника агрохолдингу «Мрія» Миколу Гуту, повідомив theБабелю прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

За його словами, це рішення суд ухвалив 6 листопада. Розслідування щодо Гути веде Слідче управління Головного управління Національної поліції у Києві, а процесуальне керівництво здійснює столична прокуратура.

Пізніше Шевченківський райсуд повідомив, що про особисте зобовʼязання для Гути клопотав слідчий київської поліції, а тому суддя не міг обрати більш серйозний запобіжний захід. У свою чергу радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол в коментарі «Економічній правді» зазначив, що у слідчого «не було підстав» просити заарештувати екс-керівника «Мрії». «Чоловік перебував кілька років у Швейцарії... Вагомих причин для його арешту, щоб держава витрачала гроші на його утримання, не було», — заявив він.

Апостол також висловив думку, що слідчим і прокурорам буде складно довести вину підозрюваного. «Якщо у Гути будуть хороші адвокати, вони можуть навіть домогтися моральних виплат», — сказав радник міністра.