Новини

Сенат США 6 жовтня вирішить, чи стане Кавано суддею Верховного суду. Поки голосів вистачає

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Wikipedia

Сенат США припинив дебати щодо кандидатури Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду і в суботу, 6 жовтня, ухвалить рішення, чи затвердити його на цю посаду, пише The Guardian.

За завершення дебатів проголосував 51 сенатор, проти — 49. Хоча це голосування було процедурним, воно показове — щоб Кавано затвердили на посаді судді, його кандидатуру має підтримати як мінімум 51 сенатор.

На голосуванні 5 жовтня на підтримку Кавано виступили 50 сенаторів від Республіканської партії та один — від Демократичної, а саме Джо Менчін. Не всі сенатори-республіканці підтримали кандидата у Верховний суд, деякі з них досі вагаються і можуть поміняти рішення до завтрашнього голосування.

Президент США Дональд Трамп висунув кандидатуру Кавано на посаду судді Верховного суду 9 липня. Після цього кілька жінок звинуватили його в сексуальних домаганнях і насильство під час студентських вечірок у 1980-х роках. Кавано всі звинувачення заперечує.

4 жовтня у Вашингтоні пройшла демонстрація проти затвердження Кавано на посаду судді Верховного суду. Її ініціювали представники феміністичного руху і правозахисні організації. Поліція затримала понад 300 демонстрантів.