Новини

СБУ заявила, що син Януковича планував провокацію на Банковій. Янукович-молодший погрожує спецслужбі судом

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Старший син президента-втікача Віктора Януковича Олександр намагався організувати провокацію на вулиці Банковій у Києві. Про це на брифінгу в середу заявив заступник глави Служби безпеки Віктор Кононенко, передає УП.

За його словами, Росія регулярно організовує провокації для «розхитування» ситуації в Україні, але деякі з них СБУ змогла попередити.

«15 та 16 вересня спільно з Національною поліцією заблоковані наміри колишнього лідера «Молодих регіонів» Сергія Хижняка, який знаходиться на території РФ, за вказівкою та фінансування Олександра Януковича, організувати провокаційну акцію біля Адміністрації президента України», — сказав Кононенко.

Він додав, що російська сторона заплатила за організацію та проведення провокації майже $3 тис.

«Аванс у розмірі 30 тис. грн Хижняк перерахував на банківську картку організатора акції одразу після отримання згоди на її проведення», — зазначив заступник голови СБУ.

Він також повідомив, що організаторів і учасників акції затримали та допитали.

Сам Олександр Янукович назвав ці обвинувачення «брехливими і безпідставними», передає «112 Україна» з посиланням на прес-службу сина екс-президента. Янукович-молодший додав, що має намір звернутися до суду через розповсюдження СБУ «завідомо недостовірної інформації, що зачіпає його честь та гідність».

Екс-глава служби безпеки президента Костянтин Кобзар, який охороняв Януковича, хоче дати нові свідчення в суді у справі про державну зраду. Вони стосуються інформації про участь полковника ГРУ Анатолія Чепіги-Боширова в евакуації Януковича з України.

У ніч на 28 вересня під будівлею Адміністрації президента пройшла акція «Ніч на Банковій», її метою було привернути увагу влади до нападів на громадських активістів.