Новини

Головне за ніч: нові санкції США проти Росії, Трамп відмовився назвати Маккейна героєм, українка застрягла на Ельбрусі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

США запустили нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

kp.ru

27 серпня почали діяти нові санкції США проти Росії, які повʼязані з отруєнням нервово-паралітичним газом «Новачок» екс-полковника військової розвідки РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Великобританії. Новий пакет передбачає заборону на надання зовнішнього фінансування, продаж будь-якого виду зброї, кредитування з боку держструктур США, експорт товарів і технологій подвійного призначення. Крім того, заборонено будь-яке сприяння або допомога Росії, за винятком гуманітарної, а також поставок продовольства й продуктів сільського господарства.

Поліція розігнала антиурядовий протест у центрі Кишинева

newsmaker.md

Удосвіта в понеділок, у День Незалежності Молдови, поліція силою розігнала учасників мітингу, що залишилися ночувати біля памʼятника Штефану чел Маре (Стефану Великому) в центрі Кишинева. Кілька постраждалих звернулися по допомогу до медиків. Напередодні в столиці країни відбулася масова акція протесту правої опозиції. В ухваленій резолюції вони вимагали відставки уряду та проведення парламентських виборів за колишньою – пропорційною – системою.

Трамп відмовився назвати Маккейна героєм

commons.wikimedia.org

Президент США Дональд Трамп не дозволив своїм підлеглим опублікувати офіційну заяву Білого дому про смерть сенатора Джона Маккейна. Сенатор помер 25 серпня в себе вдома в Арізоні. Чернетку такого повідомлення у Білому домі підготували ще до смерті сенатора. В заяві Маккейна називають героєм та згадують його військове минуле. Однак Трамп заборонив публікувати цей текст. Замість цього американський президент обмежився постом зі словами співчуття родині покійного в своєму аккаунті в Twitter.

Українка застрягла на Ельбрусі

wikipedia.org

На горі Ельбрус в Росії знайшли українку, яка просила про допомогу і через перевтому не могла самостійно спуститись з вершини. Жінка знаходилась на висоті 5250 м над рівнем моря і кілька годин ліхтарем подавала сигнали про допомогу. Жінку евакуювали з Ельбрусу російські рятувальники і доправили на галявину Азау. Від подальшої допомоги українка відмовилася.

Українці застрягли в аеропорту Анталії

Pixabay

З учорашнього дня українські туристи не можуть вилетіти з аеропорта популярного турецького курорту Анталія. За словами політолога та громадського діяча Віктора Тарана, зламався літак рейсу 2162 компанії ANDA. Українці мали вилетіли з Туреччини 26 серпня о 12:00 і прибути до Києва о 14:30. Проте рейс перенесли на сьогодні.