Новини

СК Росії порушив кримінальні справи проти українських військових за «обстріл» жителів Донбасу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

sledcom.ru

Слідчий комітет Росії порушив дві кримінальні справи проти українських військових за «обстріл» мирних жителів Донбасу. Про це повідомляється на сайті відомства.

За версією росіян, 5 серпня цього року Збройні сили та Національна гвардія України нібито обстріляли з важких видів озброєння обʼєкти цивільної інфраструктури в місті Горлівка, яке знаходиться під контролем бойовиків самопроголошеної «ДНР».

«В результаті цих злочинних дій мирний мешканець 1981 року народження отримав осколкові поранення», — стверджують у СК Росії.

Також у РФ заявляють, що 14 серпня українські військовослужбовці нібито прицільно обстріляли з артилерії село Пікузи (кол. Комінтернове) Волноваського району. В результаті цього «мирна мешканка отримала осколкове поранення».

Російські слідчі порушили кримінальну справу за фактом «застосування заборонених засобів і методів ведення війни».

Раніше СК Росії порушив кримінальну справу проти колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка за слова, сказані в ефірі телеканалу «1+1» 16 липня 2014 року.

Збройний конфлікт на сході України розвʼязала Росія в квітні 2014 року, після анексії Криму. Незважаючи на численні факти участі Збройних сил РФ і докази причетності Росії до війни, офіційно Росія не визнає факту свого вторгнення в Україну.