Новини

Провладна партія Грузії використала кадри руйнувань в Україні для передвиборчої агітації. МЗС України назвало це неприпустимим

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Правляча партія «Грузинська мрія» використовувала зображення знищених російськими військами українських міст для своєї передвиборчої кампанії.

Свій передвиборчий ролик партія опублікувала в Facebook.

У відео кадрам наслідків бомбардувань в Україні протиставляють фонтани й нові автобуси в грузинських містах. Кадри з Україною супроводжує напис «Скажи ні війні», а кадри грузинських міст — «Обирай бути в мирі».

У своєму ролику «Грузинська мрія» використала, зокрема, зображення драмтеатру в Маріуполі, а також зруйнованих Росією шкіл, житлових районів, церков, стадіонів у інших регіонах України.

Також у соцмережах публікують білборди з цими ж зображеннями.

На ситуацію вже відреагувала президент Грузії Саломе Зурабішвілі, різко розкритикувавши таку агітацію.

«Ніколи не бачила нічого такого ганебного, такого образливого для нашої культури, традицій, історії та віри... Яке це нікчемство — вивішувати для свого народу плакат, виготовлений у «кузнях КГБ», без гідності й сорому», — написала вона.

Оновлено о 18:00. МЗС України засудило політичну рекламу «Грузинської мрії».

«Міністерство закордонних справ України засуджує та вважає неприпустимим використання в політичній рекламі зображень жахливих наслідків безжальної війни Росії проти України, страждань та крові тисяч невинних людей, руйнувань церковних святинь та культурного надбання людства», — йдеться в повідомленні.

Міністерство закликало уряд Грузії, партію влади «Грузинська мрія» та всі зацікавлені сторони утримуватись від використання теми агресивної війни проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії.