Новини

Ексголові Дніпропетровської ОВА Резніченку обрали запобіжний захід — застава без арешту

Автор:
Оля Березюк
Дата:

Вищий антикорупційний суд обрав ексголові Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентину Резніченку запобіжний захід у вигляді застави в 30 млн грн.

Про це оголосили на засіданні суду.

Також на Резніченка поклали наступні зобовʼязання:

Про яку справу мова

Справа, в якій фігурує Резніченко, стосується ремонту доріг у Дніпропетровській області. У 2022 році чинне в умовах воєнного стану законодавство дозволяло першочергове фінансування експлуатаційного обслуговування доріг — тобто підтримку доріг у стані, придатному для пересування транспорту. Кошти на поточний і капітальний ремонт виділялись лише в останню чергу.

За даними слідства, учасники схеми, щоб отримати першочергове фінансування, замінили дані у відповідних документах.

Фігуранти уклали договори на ремонт доріг на суму 1,5 мільярда гривень з компанією, повʼязаною з головою Дніпропетровської ОДА. Журналісти раніше писали, що йдеться про фірму супутниці Резніченка. Слідство зʼясувало, що компанія завищила вартість матеріалів на понад 286 мільйонів гривень. Частину цих грошей надалі вивели на рахунки інших компаній, повʼязаних із Резніченком та його заступником.

12 вересня Резніченку та ще чотирьом фігурантам оголосили підозру у зловживанні службовим становищем. Максимальне покарання — шість років вʼязниці.