Новини

Голова та член наглядової ради «Укренерго» йдуть у відставку після звільнення Кудрицького

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Голова наглядової ради «Укренерго» Данієль Доббені та її член Педер Андреасен достроково припиняють свої повноваження через звільнення голови Володимира Кудрицького, яке вважають політично вмотивованим.

Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

Учора, 2 вересня, Наглядова рада провела позачергове засідання з ініціативи голови Володимира Кудрицького. Він представив звіт щодо забезпечення захисту об’єктів високовольтної мережі під час російських атак та ситуації навколо компанії в публічній площині.

Під час засідання більшість членів Наглядової ради ухвалила рішення достроково припинити повноваження Володимира Кудрицького за згодою сторін. Однак сьогодні, 3 вересня, Данієль Доббені та Педер Андреасен повідомили про дострокове припинення повноважень як членів наглядової ради компанії.

«Ми вважаємо, що рішення про дострокове звільнення керівника «Укренерго» є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав», — йдеться в їхній заяві.

Вони також зазначили, що за час роботи в правлінні «відчували політичний тиск і спостерігали постійні спроби в обхід конкурсу призначити в правління компанії людей, професійні якості яких викликали сумніви». Крім того, Доббені та Адреасен кажуть, що регулярно отримували звіти від менеджменту «Укренерго» про негативний вплив на репутацію компанії з боку «анонімних джерел у соцмережах та тиск на співробітників з боку правоохоронних органів».

«Ми не бачимо можливості продовжувати свою роботу в Наглядовій раді «Укренерго». Порушення принципів корпоративного управління та прийняття рішення про звільнення її керівника без доказу неналежного управління є неприйнятним», — заявили вони.

Звільнення Кудрицького «є неприйнятним» і може позначитися на подальшій співпраці «Укренерго» з операторами-членами ENTSO-E, зазначили Андреасен і Доббені.

Пізніше Володимир Кудрицький прокоментував своє звільнення з посади голови «Укренерго».

«Незважаючи на окремі повідомлення в медіа, рішення НР щодо мого звільнення не має жодного стосунку до питання захищеності підстанцій «Укренерго». Я представив членам Наглядової ради детальний звіт щодо кожного об’єкту. І до нього у членів НР жодних запитань не було», — заявив він.

За його словами, в анонімних Telegram-каналах і неназваних медіа останніми днями розгорнули кампанію з дискредитації «Укренерго».