Новини

Українська фехтувальниця Ольга Харлан здобула бронзу на Олімпіаді-2024

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Getty Images

Українська фехтувальниця Ольга Харлан здобула бронзу на Олімпіаді-2024. З рахунком 15:14 вона перемогла кореянку Чой Себін і принесла Україні першу медаль на цьогорічних Олімпійських іграх у Парижі.

У карʼєрі лідерки української збірної Харлан це вже пʼята олімпійська нагорода. Вона здобула золото у 2008 році та срібло у 2016-му в командному турнірі, а також дві бронзи в особистих змаганнях у 2012 та 2016 роках. Харлан стала першою спортсменкою в історії України, що за свою карʼєру дістала медалі на чотирьох різних Олімпіадах.

Ця бронза стала восьмою медаллю на Олімпійських іграх з фехтування в історії України, а Харлан доклалася до понад половини з них.

Серед шаблісток у Парижі стартували три українки, дві з яких — Аліна Комащук та Олена Кравацька — вибули в першому раунді основної сітки.

Далі пройшла олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, яка розпочала турнір із трьох впевнених перемог на шляху до півфіналу. Вона виграла в японки Шіхомі Фукушими з рахунком 15:9, азербайджанки Анни Башти (15:6) та угорки Анни Мартон (15:7).

У півфіналі Харлан фехтувала за місце у фіналі з другим номером світового рейтингу француженкою Сарою Бальцер. Однак у поєдинку з господаркою Олімпіади-2024 українка поступилася з рахунком 7:15.

Харлан мала ще шанс вибороти бронзу в фіналі. Суперницею українки стала кореянка Чой Себін, яка з рахунком 12:15 поступилася у півфіналі іншій француженці, чинній бронзовій призерці Манон Брюне.