Новини

CNN: Секретна служба посилила охорону Трампа через намір Ірану вбити його

Автор:
Ліза Бровко
Дата:

Getty Images

Протягом останніх тижнів американська влада отримала інформацію про намір Ірану вбити експрезидента США Дональда Трампа. Секретна служба посилила його охорону.

Про це пише CNN з посиланням на джерела.

Однак варто зауважити, що ймовірний підозрюваний у спробі замаху на Трампа 20-річний Томас Метью Крукс не причетний до планів Ірану. Таких ознак немає. Утім, це викликає питання про прогалини в безпеці під час передвиборчої кампанії в Батлері, бо чоловікові вдалося отримати доступ до даху сусіднього будинку, звідки він міг стріляти.

Представник національної безпеки США сказав, що Секретну службу і кампанію Трампа поінформовали про загрозу перед суботнім мітингом. Співробітники Секретної служби неодноразово застерігали передвиборчу кампанію Трампа від проведення виступів просто неба, бо це несе в собі більший ризик.

Тим часом постійне представництво Ірану при ООН заперечило змову Ірану з метою вбити Трампа, назвавши звинувачення «необґрунтованими та зловмисними». Водночас там додали, що «Трамп є злочинцем», якого потрібного покарати за вбивство генерала Касема Сулеймані.

Впливовий генерал Касем Сулеймані очолював «Аль-Кудс» — підрозділ Корпусу вартових ісламської революції, який проводив операції за кордоном. Він вважався одним із найвпливовіших людей Ірану. «Аль-Кудс» під його проводом надавав військову підтримку угрупованням ХАМАС і «Хезболла» в Палестині та Лівані, а також відіграв важливу роль у формуванні політичної ситуації в Іраку.

Сулеймані вбили 3 січня 2020 року за наказом тодішнього президента США Дональда Трампа. Його атакувала американська авіація, коли він перебував поблизу аеропорту Багдаду.

Іран неодноразово обіцяв помститися американським військовим за вбивство Сулеймані. А колишні високопосадовці адміністрації Трампа, які працювали над національною безпекою, після відходу з уряду перебувають під посиленою охороною.