Новини

Рада ЄС ввела нові санкції проти шістьох людей і трьох компаній за фінансування ХАМАС та «Ісламського джихаду»

Автор:
Олександра Амру
Дата:

Getty Images / «Бабель»

Рада Європейського Союзу ввела санкції проти шістьох людей і трьох організацій за фінансування ХАМАС і палестинського «Ісламського джихаду» і за сприяння їхнім насильницьким діям у війні проти Ізраїлю.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

До санкційного списку Ради ЄС увійшли компанії Zawaya Group for Development and Investment Co Ltd., Larrycom for Investment Ltd. і Al Zawaya Group for Development and Investment Sociedad limitada. Усі вони належать і контролюються фінансистом із Судану Абдельбасітом Хамзою Ельхассаном Мохамедом Хайром, який вже під санкціями ЄС із січня цього року. Усі три організації були повʼязані з інвестиційним портфелем ХАМАС і служили підставними компаніями для сприяння фінансовим потокам ісламістського угруповання.

Також санкції вводять проти представника палестинського «Ісламського джихаду» Джаміля Юсуфа Ахмада Аліяна, який до того ж є лідером фінансованого Іраном фонду Muhjat AlQuds, основна місія якого — надання фінансової підтримки сімʼям бійців палестинського «Ісламського джихаду» і військовополонених ісламістських бойовиків.

Рада ЄС також наклала санкції на:

На сьогодні загалом 12 людей та три організації потрапили під санкції через звʼязки з ХАМАС і палестинським «Ісламським джихадом».

Санкції ЄС передбачають заморозку активів у країнах Євросоюзу і заборону на вʼїзд до ЄС. Водночас проведення фінансових операцій з підсанкційними особами й компаніями забороняється і може каратися вторинними санкціями.