Новини

До ЗСУ передали комплектуючі до військової техніки вартістю понад 13 мільйонів гривень

Автор:
Олександра Опанасенко
Дата:

Пресслужба Нацполіції

Служба безпеки України та Національна поліція передали ЗСУ понад 3 500 комплектуючих до військової техніки, що вилучили з підпільних складів на Київщині. Їхню вартість оцінюють у 13,3 мільйона гривень.

Про це повідомили СБУ та Нацполіція.

Ідеться про понад 3 500 комплектуючих для зенітно-ракетних комплексів ППО й артилерійських систем, а також для двигунів бронемашин, пристроїв спостереження та прицілів. Склади належали топменеджменту місцевої компанії, що займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

За версією слідства, підозрювані планували продати комплектуючі як необліковану продукцію без внесення даних до звітів. У серпні 2023 року правоохоронці викрили цих же фігурантів на спробі продати 80 танкових двигунів до ЗСУ за втричі завищеною вартістю.

Правоохоронці порушили справу за фактом привласнення та розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем. Представникам місцевої компанії, які планували продаж техніки, загрожує до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна. А всю військову амуніцію правоохоронці передали на потреби Сил оборони.