Новини

Казахстан розглядає заборону перевезення санкційних товарів до росії та білорусі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Flickr / Will

Казахстан підготував наказ про заборону ввозити до росії та білорусі товари, які потрапили під санкції Євросоюзу, Британії та США. Мінфін країни опублікував його для громадського обговорення, яке триватиме до 22 липня.

Згідно із документом, якщо заборону схвалять, органи державних доходів Казахстану (обʼєднані податкова та митна служби) не завірятимуть електронні рахунки-фактури на санкційні вантажі, а без цього перетин кордону з росією для таких товарів буде заборонений.

Список підсанкційної продукції поки формують. Його публікують у відкритому доступі на ресурсі www.traderadar.kz.

«Планується, що наказ набуде чинності після десяти календарних днів від дня його першого офіційного опублікування і діятиме до 31 грудня 2022 року. Авторизовані користувачі можуть залишати до проєкту свої рекомендації, зауваження, побажання», — сказано в документі.

Документ ще не затвердили, у Казахстані поки його не коментують. У кремлі кажуть, що уряди країни перебувають у постійному контакті. «Поки що, навпаки, декларується абсолютний намір і надалі розвивати нашу взаємодію», — заявив спікер путіна пєсков, додавши, що Казахстан для рф залишається дружньою країною.