Новини

В Індії за добу виявили понад 103 тисячі нових хворих на коронавірус. Це рекорд

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Bhumika Singh / Unsplash

У понеділок, 5 квітня, Індія повідомила про рекордну кількість нових хворих на коронавірус — понад 103 558 випадків за добу. Востаннє показник у понад 100 тисяч нових хворих подолали США — там за добу 30 жовтня ковід виявили у 100 233 людей.

Попередній індійський найбільший показник фіксували у вересні — 97 894.

Про це повідомляє Reuters.

Відтак в Індії з початку пандемії виявили 12,6 мільйона випадків — це третій найбільший показник у світі (після США і Бразилії). Водночас у країні один з найнижчих показників смертності — 478 за добу (для прикладу, в Україні найбільший добовий показник смертності — 433 людини). Загальна кількість смертей в Індії становить 165 101.

За останній тиждень в Індії зареєстрували найбільшу кількість нових хворих у світі. Деякі епідеміологи вважають, що до цього причетні нові штами, які більш заразні. Якщо порівнювати із лютим, кількість щоденних випадків у країні зросла майже у 12 разів.

Колишній співробітник ВООЗ, який консультує найбільш постраждалий штат Махараштру щодо стратегії боротьби з COVID-19, сказав, що число випадків захворювання буде продовжувати рости ще пару тижнів, а виходом є вакцинація всіх дорослих у найбільш постраждалих містах (Мумбаї, Пуна і Нашик). Якщо почати вакцинувати людей зараз, то до кінця квітня можна побачити тенденцію до зниження кількості хворих.

Індія — найбільший в світі виробник вакцин. Вона ввела своїм громадянам 77 мільйонів доз (населення країни понад 1,4 млрд людей). Наразі у країні вакцинуються тільки люди старше 45 років.