Новини

Компанія Коломойського оскаржує в суді право Ощадбанку на компенсацію $1,3 млрд від Росії за активи в Криму

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сало Віталій / УНІАН

Компанія «ІКБ-Інвест», повʼязана з бізнесменом Ігорем Коломойським і його оточенням, просить Верховний суд скасувати постанову Київського апеляційного суду від липня 2019 року, який дав дозвіл державному Ощадбанку стягнути з Росії компенсацію за втрату активів у Криму.

Про це повідомляє Finbalance.

«ІКБ-Інвест» звернулася до суду в кінці вересня. Йдеться про задоволення заяви Ощадбанку і дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу від листопада 2018 року про стягнення $1,3 млрд. Кошти мають бути стягнені з Міністерства юстиції РФ.

За даними держреєстру, засновником «ІКБ-Інвест» є КУА «Фінансовий капітал» — фірма зі структур групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, які отримали рішення Арбітражного суду Гааги про стягнення $159 млн з Росії як компенсацію за нерухоме майно в Криму після анексії Росією.

За даними видання, скарга «ІКБ-Інвест» до суду — це продовження протистояння «приватівців» і Ощадбанку, яке триває з осені 2019 року. Повʼязані з Коломойським компанії почали процес стягнення грошей з Росії за активи раніше, але в жовтні минулого року держвиконавець обʼєднав низку виконавчих судових проваджень за позовами компаній бізнесмена і Ощадбанку щодо Росії. Компанії Коломойського вважають, що обʼєднання складу стягувачів вплине на розподіл коштів після стягнення грошей з боржника.