Новини

ФБР зірвало переворот у штаті Мічиган. Угруповання хотіло викрасти губернатора-демократа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Gregory Shamus / Staff

Федеральне бюро розслідувань США заявило про зрив спроби повалити уряд штату Мічиган і викрасти його губернатора, члена Демократичної партії Гретхен Вітмер напередодні виборів президента, які відбудуться 3 листопада.

Про це повідомляють Reuters і Detroit News за підсумками пресконференції прокурора штату Дани Нессел.

ФБР заарештувало шістьох учасників угруповання «ополченців», які планували вбити «тиранів», а Вітмер — «судити за зраду». Затримані Адам Фокс, Баррі Крофт, Тай Гарбін, Калеб Френкс, Деніел Харріс і Брендон Казерта.

Група почала діяти ще на початку 2020 року і шукала послідовників через соцмережі. Затримані активно просували свої ідеї серед сусідів. Один із заарештованих — з містечка Хартленд. Усім учасникам групи загрожує довічне увʼязнення.

Вітмер цієї весни запровадила у штаті найсуворіші у країні карантинні заходи, чим спровокувала протести представників збройних рухів, республіканців і прихильників Дональда Трампа. Серед них були і представники нещодавно створеного антиурядового руху Boogaloo, який чекає на другу громадянську війну.

Gregory Shamus / Staff

Сотні демонстрантів у відповідь тоді захопили будівлю Капітолію штату. Згодом Верховний суд штату Мічиган постановив, що Вітмер не мала повноважень вводити такі обмеження.

Сама Вітмер у тому, що сталося, звинуватила президента США, передає Independent.

«Це мав бути момент національної єдності [боротьба з коронавірусом]... Замість цього наш лідер держави провів останні сім місяців, заперечуючи науку, ігноруючи своїх власних експертів з охорони здоровʼя, розпалюючи недовіру та гнів і заохочуючи тих, хто сіє страх, ненависть і розбрат. Буквально минулого тижня президент постав перед американським народом і відмовився засудити прихильників переваги білої раси та групи ненависті, подібні до цих угруповань ополченців з Мічигану», — сказала вона.