Новини

«Свято перемоги над епідемією». Кремлівські політтехнологи придумали, як агітуватимуть росіян голосувати за поправки в Конституцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Andrey Rudakov / Bloomberg via Getty Images

Кремлівські політтехнологи підготували рекомендації місцевій владі, як агітувати населення голосувати за поправки до Конституції Росії.

Про це повідомляє видання «МБХ медіа», ознайомившись з відповідною методичкою.

Місцевій владі радять інформувати населення про поправки «у світлі досвіду пандемії» для мобілізації людей до голосування.

«Голосування тепер — це не просто грандіозна історична подія, це символ повернення до нормального життя, перезапуску і нового старту суспільного життя, ознака того, що ми всією країною вийшли з карантину і рухаємося далі. Це свято перемоги над епідемією, в якому має взяти участь кожен», — цитує видання рекомендації з методички.

Автори методички також пропонують порівнювати «перемогу над вірусом» з перемогами минулого. Вони також пропонують наголошувати, що питання, які потребували вирішення, коронавірус «зробив ще більш нагальними», а самі поправки «випередили свій час».

У попередніх методичках кремлівські політтехнологи пропонували пояснювати низьку смертність від коронавірусу «міфологізацією російського імунітету» і «показово» застосовувати закон про фейки «проти кількох блогерів».

Президент Росії Володимир Путін призначив на 1 липня загальноросійське голосування за поправки до Конституції РФ.

Які поправки, зокрема, винесуть на голосування?

Поправки до Конституції вимагають схвалення громадян на всенародному голосуванні. Щоб його визнали таким, що відбувся, явка понад 50% не потрібна.