Новини

Супрун розповіла, як Офіс президента «для галочки» запропонував їй увійти до Нацради реформ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мусієнко Владислав\УНІАН

Колишня очільниця Міністерства охорони здоровʼя Уляна Супрун розповіла про пропозицію від Офісу президента приєднатися до роботи Національної ради реформ.

Про це вона повідомила у Facebook.

За її словами, 18 травня Андрій Єрмак запросив її на зустріч в Офіс президента. «На ній також були Олександр Ольшанський (заступник голови Виконавчого комітету Національної ради реформ) і Стас Грещишин (виконавчий директор ArcUA.org). У мене виникло питання, чи голова Виконавчого комітету реформ Міхеїл Саакашвілі взагалі знав про цю зустріч, бо його там не було», — повідомила Супрун.

Під час зустрічі Єрмак, за словами Супрун, «озвучив бажання (своє і начебто президента також)», щоб вона долучилася до Національної ради реформ.

«Моє питання про те, в якій ролі мене бачать — у складі самої ради реформ, чи у Виконавчому комітеті, чи у складі робочої групи, було переадресовано до Олександра Ольшанського, який не міг чесно відповісти нічого конкретного, адже дізнався про тему зустрічі безпосередньо під час розмови», — зазначила Супрун.

Також ексочільниця МОЗ не отримала відповіді на запитання про плани щодо реформ, структуру, функціонал і повноваження Виконавчого комітету Нацради реформ.

«Десь на 10-й хвилині зустрічі Андрію Єрмаку треба було прийняти «важливий» дзвінок, після якого він вже не повернувся. При цьому сама зустріч почалася із запізненням на пів години», — зазначила Супрун.

Колишня голова МОЗ підсумувала, що у неї склалося враження, ніби Єрмак організував цю зустріч скоріше через чиєсь доручення і «для галочки». «Фактично, у реальності не було ніякої пропозиції доєднатися до Нацради реформ. Виглядає так, що все було зроблено для того, щоб згодом можна було стверджувати, що Уляні Супрун пропонували, але вона не захотіла», — підкреслила Супрун.