Новини

«Нічого спільного з реальністю». Партія Порошенка відреагувала на публікацію нібито його розмов з Байденом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Михайло Палінчак / Петро Порошенко / Flickr

Партія «Європейська солідарність» назвала російською провокацією оприлюднені нардепом Андрієм Деркачем плівки розмов нібито між експрезидентом Петром Порошенком і колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом.

Про це повідомляє «5 канал».

Записи у партії назвали «російською провокацією, яка не має нічого спільного з реальністю». «Їхня мета — підірвати двопартійну підтримку України з боку Сполучених Штатів», — йдеться у повідомленні.

Про що йдеться?

У вівторок народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на Порошенка під час його перебування на посаді президента.

За словами Деркача, ідеться про дві частини записів. Перша стосується виділення Штатами $1 млрд в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, за якого ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, в якій працював син Байдена.

Друга частина записів нібито стосується того, що Порошенко, попри відсутність коаліції у парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах ідеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

Сам нардеп заявив, що передав ці записи Офісу генерального прокурора. Деркач пояснив, що він отримав ці записи від «журналістів-розслідувачів». Хто саме йому їх надав — нардеп не відповів.