Новини

Слідство розглядає три версії нападу на радницю мера Херсона. Справу розслідують, як «замах на вбивство»

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Слідство розглядає декілька версій нападу на в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк, у тому числі службова діяльність потерпілої, активна громадянська позиція і побутові конфлікти.

Правоохоронці також перекваліфікували напад і обливання кислотою чиновниці Херсонської міськради з «хуліганства» на «замах на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю», повідомила у Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Вже ввечері лікар-анестезіолог Херсонської обласної лікарні Юрій Равелев повідомив, що стан потерпілої важкий, але стабільний. Вона у свідомості, спілкується, але площа ураження шкіри значна, передає «Радіо Свобода».

«Понад 30% - це волосяна частина голови, обличчя, спина, руки, ноги, передня частина грудної клітини. У даний момент це опіковий шок, нехай він навіть і хімічний, на тлі якого виникають різні проблеми, в який втягуються в першу чергу ще й нирки», - розповів він.

За словами лікаря, не раніше, ніж за 72 години можна буде робити якісь прогнози щодо стану потерпілої, а також можна буде визначити, якою рідиною її облили - яка саме кислота чи луг. За словами адвоката Масі Найєма, дівчину облили сірчаною кислотою.

Напередодні мер Херсона Володимир Миколаєнко звернувся до генпрокурора з проханням передати СБУ справу Катерини Гандзюк через первісну кваліфікацію кримінальної справи з формулюванням «хуліганство». На думку мера, «в черговий раз наша поліція ховає голову… на повсякденні напади на наших журналістів, активістів в Херсоні», передає УП.

31 липня на в.о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радника міського голови Катерину Гандзюк напав невідомий чоловік 20-25 років і облив її кислотою. Після цього зловмисник втік, його шукають. Жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

ЗМІ повідомили, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв у суді.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.