Новини

Помер натхненник флешмобу Ice Bucket Challenge Піт Фрейтс. Він боровся з рідкісним захворюванням і збирав кошти на його дослідження

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Boston College

Колишній бейсболіст Піт Фрейтс, що надихнув флешмоб Ice Bucket Challenge, помер у віці 34 років після семи років боротьби з рідкісним захворюванням. Про це повідомляє Reuters.

У 2012 році колишньому капітану команди з бейсболу Бостонського коледжу Фрейтсу поставили діагноз — бічний аміотрофічний склероз (БАС). Це рідкісне прогресуюче нейродегенеративне захворювання невідомої етіології, яке уражає моторну систему.

Фрейтс надихнув мільйони людей на флешмоб Ice Bucket Challenge, який розпочався влітку 2014 року. У всьому світі учасники флешмобу обливалися крижаною водою і запис цього публікували у соцмережах, закликаючи інших долучатися і пожертвувати кошти на дослідження БАС.

Фрейтсу вдалося зібрати понад $220 млн завдяки флешмобу, повідомила Асоціація ALS. У 2017 році Міністерство з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США оголосило, що затвердило препарат, який уповільнює дію БАС.

Бейсболісту вдалося привернути увагу до Ice Bucket Challenge завдяки підтримці відомих людей — Джастіна Трюдо, який наразі обіймає пост премʼєр-міністра Канади, колишнього президента США Джорджа Буша, засновника Microsoft Білла Гейтса, Леді Гаги та інших.

Фрейтс казав, що флешмоб надихнув його не просто вижити, а процвітати після того, як йому поставили діагноз.

Білл Гейтс у флешмобі Ice Bucket Challenge.