Новини

ДБР розслідує проти Порошенка 13 кримінальних проваджень. Про що вони?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Михайло Палінчак / Прес-служба Президента України

Державне бюро розслідувань порушило 13 кримінальних проваджень проти експрезидента, лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зокрема, пʼятий президент є фігурантом наступних проваджень:

У ДБР також повідомили, що під час досудового розслідування допитано 562 свідки, скеровано 431 запит, отримано 205 тимчасових доступів до речей і документів. Також слідчі призначили 35 експертиз, зокрема 27 експертиз у кримінальному провадженні за фактом перетину українськими кораблями Керченської протоки.

Суди у цих справах наклали арешти на акції та майновий комплекс «Кузні на Рибальському», а також на рахунки екснардепа Володимира Макєєнка у сумі €31 млн.

Порошенко 3 рази з’явився на допити, 20 разів не з’явився. «Під час допитів він не сприяв слідчим у встановлені істини у справі. Наприклад, на запитання слідчого щодо обставин укладення правочину з купівлі-продажу акцій заводу «Кузня на Рибальському» на суму близько $300 млн пʼятий президент України повідомив, що йому про це нічого не відомо», — йдеться у повідомленні.

Крім того, експрезидент не з’явився для проведення допиту з використанням поліграфа у провадженні про купівлю-продаж «Кузні на Рибальському».