Новини

Ребрендинг. Нідерланди припиняють використовувати назву Голландія

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Aquiles Carattino / Unsplash

Уряд Нідерландів запускає національний ребрендинг, мета якого — оновити глобальний імідж країни шляхом відмови від використання назви Голландія (Holland).

Про це пише The Guardian.

У кінці цього року уряд, рада з туризму та бізнес почнуть впроваджувати офіційну назву країни в усі аспекти національного життя, починаючи від асоціацій з місцями і закінчуючи футбольними командами.

Назва Нідерландів буде брендованою на пісенному конкурсі «Євробачення» і на Олімпійських іграх в Токіо у 2020 році. Національна збірна з футболу теж буде називатися виключно нідерландською — зараз за кордоном її називають голландською.

На території самої провінції також будуть використовувати тільки офіційну назву королівства.

У чому причина ребрендингу?

Північна і Південна Голландії — це провінції на західному узбережжі Нідерландів. З Х по ХVI століття Голландія була єдиним політичним обʼєднанням, а у ХVII столітті становила «кістяк» Голландської республіки. Королівство Нідерланди виникло у XIX столітті після поразки французького імператора Наполеона в битві при Ватерлоо в 1815 році. Територія самої Голландії складає лише 1/5 частину країни. У низці держав Голландією називають усе Королівство Нідерландів, що є спірним з точки зору політики і географії.