Новини

Речниця Зеленського відштовхнула журналіста, коли той хотів поставити запитання Богдану. Каже, що намагалася його зупинити

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Речниця президента Юлія Мендель відштовхнула журналіста «Радіо свободи» Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання голові Офісу президента Андрію Богдану. Відповідні кадри були показані в новому сюжеті програми «Схеми: корупція в деталях».

Багато журналістів обурилися вчинком Мендель.

«Хто може пояснити, в якій цивілізованій країні світу речниця президента дозволяє собі подібне в момент, коли журналіст хоче поставити запитання першим особам! Це як називається?! Свобода слова?!» — написав у Facebook журналіст Михайло Ткач.

Журналіст «Голосу Америки» Олександр Яневський написав, що «напади на журналістів неприйнятні».

На ситуацію також відреагував журналіст Крістофер Міллер. Він написав у Twitter, що поки Зеленський дає інтервʼю в Нью-Йорку, «ось як його пресслужба ставиться до журналістів у Києві».

Сама Мендель заявила, що не штовхала Андрушка, а зупинила його.

«У США «ні» для журналіста означає неможливість підходити до першої особи. Інакше журналіста заарештують. Медіа наполягають, але не кидаються. Тому особистий простір першої особи — це його/її безпека [...]. Можливо, мої прохання дещо не дотягують до високих стандартів. Але й Сергій Андрушко — не найгалантніший джентльмен. На відео видно, що я його не штовхала і не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки — давайте на цивілізоване «ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки», — написала вона.